KLASSIKALE LESSEN OF DISTANCE LEARNING VIA PAD PILOT!

Vanaf september 2021 start ons nieuwE werkingsjaar – Iedere woensdagavond klassikale theorielessen in Antwerpen. Meer info: info@aslacademy.eu  

Distance learning (met Pad Pilot) blijft uiteraard steeds mogelijk en via deze formule kan je ieder moment instappen.

Ons standaard PPL-aanbod wordt ook uitgebreid met vrijblijvend:

 • Extra herhalingslessen per theorievak na vervolmaking van de basis cursus
 • samen studeren mét instructeur (vanaf 3 pers.)
 • 1-op-1 privéles met instructeur
 • Theorievak apart (voor niet ASL Academy leden)
Met de 2 nieuwe Sonaca’s 200 kunnen wij bijzonder interessante tarieven aanbieden voor PPL instructie-vluchten. Eenmaal gevorderd, kan je kiezen voor de Cirrus SR20 of SR22. Door op dit toestel te vliegen geraak je meteen vertrouwd met het high perfomance vliegen.
 • Theorie op basis van zelfstudie of wekelijkse lessen.

 • Totaalpakket van 45 uren praktijkopleiding.

 • Leer vliegen met moderne en performante toestellen.

 • Doe uw opleiding in een exclusieve omkadering.

 • Opleiding op maat van uw agenda en uw ritme.

// Wat is een PPL licentie?

De Private Pilot License is een basislicentie die de houder ervan toelaat een breed gamma van toestellen te besturen. Niet enkel in België maar ook ver daarbuiten. Met deze vergunning kan je zelf passagiers meenemen op lokale of reisvluchten voor zowel privé als zakelijke doeleinden. Een groot deel van onze klanten gebruiken onze toestellen om zelf te reizen naar buitenlandse meetings, zodat ze op deze manier het vele verlies in uren vermijden bij de traditionele lijnvluchten.

// Waaruit bestaat de opleiding?

 • Theorie

De theorie wordt voorzien via distance learning of wekelijkse lessen op woensdagavond. Op deze manier kan je zelf bepalen wat het beste bij jouw profiel en levensstijl past. Distance learning wil zeggen dat wij niet verwachten dat onze kandidaten telkens een hele dag of avond per week moeten opofferen om les te komen volgen ter plaatse. Via distance learning kan je jezelf verdiepen in de theorie op de momenten die voor jou geschikt zijn en op je eigen tempo. Ook hierin begeleiden wij jou. Nadien volgen er uiteraard een serie verplichte examens.

Voor deze die niet aan distance learning willen doen,  organiseren wij ook wekelijkse theorielessen in Antwerpen voor de kandidaten die met een instructeur de vakken wensen door te nemen. Onze nieuwe lessenreeks start in september 2021.
Stuur een mailtje voor meer info: info@aslacademy.eu

 • Praktijk

Het praktijk gedeelte vullen wij in naar jouw keuze en ritme. Je vliegt op de Sonaca 200 en/of Cirrus SR20/SR22. Wij integreren vlieglessen op onze simulatoren. Dit zal je leercurve optimaliseren. Tevens heeft dit een gunstige invloed op de kosten van de opleiding. De totale opleiding omvat ongeveer 45 uren praktijk waarbij zowel met instructeur als solo gevlogen wordt. In het begin wordt voornamelijk gefocust op het leren vliegen en het leren landen. Als volgende stap wordt er verder gegaan met het navigeren en noodoefeningen. De praktijk wordt gegeven door ons team van zeer ervaren instructeurs die ook bij de ASL Group als vaste piloten in dienst zijn. Het praktijk gedeelte is ook zoveel mogelijk afgestemd met jouw beschikbaarheid. Wij stemmen ons op jou af en niet andersom!

// Wat zijn de vereisten?

Specifieke vereisten zijn er niet. De enige noodzaak is dat je geslaagd moet zijn voor een medische check. Wij raden aan deze te doen alvorens te starten met uw opleiding.

// Kostprijs?

Voor een meer gedetailleerd overzicht van de totale kostprijs kan u ons contacteren via: info@aslacademy.eu